ONTWIKKELING EN PRESENTATIE

Dejan Gasovic

DUUR:

3h:25m

PRIJS: €75


 

Deze fotocursus is mogelijk één van je beste investeringen in jouw fotografie ooit! Een vakkundig gebruik van de externe flitser kan je fotografie namelijk radicaal verbeteren. Weinig andere fototechnieken kunnen zo’n groot verschil betekenen als een eigen privé lichtbron – wat een flitser eigenlijk is. Al heel lang heeft flitsen een kwalijke reputatie: ‘geflitste foto’s zijn echt niet mooi’. Dit beweren echter alleen fotografen die NIET kunnen flitsen. Als je de tijd neemt om te doorgronden hoe een flitser werkt, wanneer het zinvol is om te flitsen en hoe je dat moet doen, dan kun je één van krachtigste werktuigen aan je foto-arsenaal toevoegen. Dit is een zeer complete cursus, waarbij alle aspecten van het flitsen aan bod komen.

Oefeningen en opdrachten

Vakkundig geflitst Vakkundig geflitst
Onkundig gebruik van flitser Onkundig gebruik van flitser

 

Het gebruik van een flitser heeft vooral zin als je onderwerp niet te groot is. Voor een portret- en/of reportagefotograaf is hij vaak even belangrijk als de camera. Maar ook food- en productfotografen bijvoorbeeld kunnen enorm veel baat hebben bij een externe flitser.

BONUS: De eerste 50 cursisten ontvangen een softbox voor externe flitser t.w.v. 19,95 euro als welkomstcadeau. Voor de mooiste resultaten met een externe flitser is deze accessoire eigenlijk onmisbaar.

Externe flitser creëert nieuwe mogelijkhedenExterne flitser creëert nieuwe mogelijkheden

Deze online cursus is geschikt voor elke externe flitsers. De toegang tot de cursus is levenslang en onbeperkt. Heb je behoefte aan extra toelichting over een onderwerp, dan staat onze ondersteuningsservice klaar om je te helpen. Voor deze cursus geldt er een 30 dagen geld-terug-garantie, dus je investering is 100% veilig. Je kunt binnen 2 minuten een account aanmaken en gelijk beginnen met leren! (30 dagen gaat pas op 15 februari in).

 


 

WANNEER FLITSEN

Er heerst een groot misverstand dat flitsen alleen zin heeft, als er op een locatie te weinig licht is. De waarheid is dat je een flitser in tientallen andere situaties zeer succesvol in kunt zetten, met een betere foto als resultaat. Wij zullen hier de meest voorkomende situaties uitlichten. Je leert: toepassingen van de flitser als hoofdlichtbron en toepassingen van de flitser als hulplichtbron.

InvulflitsInvulflits

 


 

LICHTEIGENSCHAPPEN EN DE WETTEN IN HET LICHTGEDRAG

Juist dit stukje theorie maakt het verschil of je de externe flitser wel of niet vakkundig zal kunnen gebruiken. Deze kennis is de basis van succesvol flitsen. Begrijp hoe het licht zich gedraagt en schiet spraakmakende foto’s. Je leert: hardheid van licht, richting van licht, kleur van licht, intensiteit van licht, de relatie tussen afstand en licht, de invloed van het diafragma en de sluitertijd op het flitsen.

De juiste richting van lichtDe juiste richting van licht

 


 

DE ANATOMIE VAN DE EXTERNE FLITSER, INSTELLINGEN EN ACCESSOIRES

We verkennen hier hoe een externe flitser is gebouwd, de belangrijkste flitserinstellingen en de meest gebruikte accessoires. Je leert o.a.: de belangrijkste onderdelen van een externe flitser, het belang van de draaikop, TTL flitsmodus, M flitsmodus, flitskrachtcorrectie, 1e en 2e gordijn en de belangrijkste accessoires.

Nikon SB-900Nikon SB-900

 


 

ON CAMERA EN OFF CAMERA (DRAADLOOS) FLITSEN

Met de keuze on camera / off camera flitsen bepaal je vooral de richting van het licht. Gezien dit één van de belangrijkste beslissingen in flitsfotografie is, zal deze keuze vaak grote gevolgen hebben voor het eindresultaat. De meeste fotografen blijven flitser on camera gebruiken, maar de beste foto’s maak je meestal als de flitser los van de camera gebruikt wordt. Je leert: tips en technieken voor on camera flitsergebruik en voor off camera flitsergebruik.

Off camera geflitstOff camera geflitst

 


 

FLITSER IN PORTRETFOTOGRAFIE

Je leert: de belangrijkste toepassingen van de externe flitser in portretfotografie en voorbeelden hoe je dat doet.

 


 

FLITSER IN REPORTAGEFOTOGRAFIE

Je leert: de belangrijkste toepassingen van de externe flitser in reportagefotografie en voorbeelden hoe je dat doet.

 


 

FLITSER IN FOODFOTOGRAFIE

Je leert: de belangrijkste toepassingen van de externe flitser in foodfotografie en voorbeelden hoe je dat doet.

On camera geflitste gebakOn camera geflitste gebak

 


 

FLITSER IN PRODUCTFOTOGRAFIE

Je leert: de belangrijkste toepassingen van de externe flitser in productfotografie en voorbeelden hoe je dat doet.

Draadloos geflitst productDraadloos geflitst product